Zakaj je senčilo za vetrobransko steklo avtomobila tako uporabno?

uporabimo senčilo za vetrobransko steklo avtomobila

Vsak voznik jeklenega konjička se veseli približujočih se  toplih dni. Ko nastopita pomlad in poletje, je vožnja osebnega vozila bolj varna. Obenem pa ni potrebe po neprestanih skrbeh o snegu, poledici in drugih ekstremnih razmerah na cesti. Je pa res, da postane sončna svetloba hitro težava, saj segreje notranjost vsakega vozila do zelo visoke mere. To je tudi razlog, da je senčilo za vetrobransko steklo avtomobila zelo uporabno za vsakega voznika. Uporabljati ga je mogoče skozi celo leto. Zelo dobro pa tudi zakrije pogled v notranjost vozila pred nepridipravi.

Preprosta uporaba senčil za vetrobransko steklo avtomobila

Bolj vroči dnevi v letu lahko našega jeklenega konjička hitro segrejejo do te mere, da je vožnja zelo neprijetna ali celo nevzdržna. Najbolje je, če lahko vozilo pustimo v garaži ali nekje, kjer močni sončni žarki nimajo vpliva. To pa je pogosto nemogoče, saj nimamo vedno prestiža zaščite vozila, kot so garaže, prijetne sence dreves in podobno.

Vedno pa je mogoče uporabiti senčila za vetrobranska stekla avtomobila, saj jih lahko prenašamo s seboj v prtljažniku. Namestitev je izredno preprosta in hitra. Enako pa velja za odstranitev, saj ne potrebujemo nobenega orodja ali drugih pripomočkov.

Kaj je glavni namen senčila za vetrobransko steklo avtomobila?

Vsako vozilo ima dandanes kovinsko ogrodje, kar pomeni, da se lahko hitro segreje pod vplivom močnega sonca. Notranjost posameznega vozila se segreje tudi do 90° stopinj Celzija in več. To je nevarno za voznika in potnike, če prično z vožnjo v razgretem vozilu. Obenem pa visoka vročina uničuje materiale, kot so usnje, plastika, guma in podobno. Visoka temperatura notranjosti kabine v vozilu lahko tudi povzroči odpoved elektronskih sistemov, kot so navigacija, avtoradio, potovalni računalnik in zaslon na dotik. Če uporabimo senčilo za vetrobransko steklo avtomobila, preprečimo nabiranje vročine v celotni kabini. Tako tudi posledično prihranimo pri popravilih, kot so okvarjena elektronika, zbledelo usnje in tkanina, popokana plastika armaturne plošče ter podobno.

uporabimo senčilo za vetrobransko steklo avtomobila
Če uporabimo senčilo za vetrobransko steklo avtomobila in zasenčimo tudi stranska in zadnje steklo avtomobila, preprečimo nabiranje vročine v celotni kabini.

Priporočeno je, da zasenčimo tudi stranska in zadnje steklo v našem avtu. Tako bomo ohranili notranjosti kabine hladno, ko je vozilo parkirano. Pomembno je omeniti, da prednje steklo v našem vozilu med vožnjo ne sme biti prekrito ali drugače ovirano med vožnjo.

Senčilo za vetrobransko steklo avtomobila omogoča lažje delovanje klimatske naprave

Vsakemu vozniku je poznan primer, da ko sede v razgret avto, da nemudoma vklopi klimatsko napravo. Hlajenje lahko traja nekaj časa in pri tem do visoke mere obremenimo klimatsko napravo. Veliko bolje je, če senčilo za vetrobransko steklo avtomobila preprečuje nabiranje vročine v kabini. Tako bo klimatska naprava v avtu delovala z manj moči in bo hitro ohladila notranji prostor v kabini.

Senčilo za vetrobransko steklo avtomobila preprečuje nabiranje vročine v kabini.

Omenjen avto del je moč tudi uporabiti v primeru, da želimo zakriti notranjost kabine pred nepridipravi. Tatovi bodo stežka videli v notranjost našega vozila, zato ne bodo imeli spodbude, da bi poskušali vanj vlomiti. To pa je vedno velika prednost, če smo primorani pustiti avto v neznanem okolju.

Članki iz iste kategorije: