Vrtni ležalnik, vaš način udobnega preživljanja prostega časa

Vrtni ležalnik je kos pohištva, ki ga je vsekakor vredno imeti, da poleti še bolj udobno preživite prosti čas. Katere dejavnike pa je treba upoštevati pri izbiri takega pohištva?

Nastavljiv nagib

Vsak od nas rad počiva na nekoliko drugačen način. Zato je dobro, če ima vrtni ležalnik nastavljiv nagib in vam tako omogoči prosto izbiro položaja telesa, od sedečega, pol ležečega do ležečega položaja. Seveda to merilo ne bo za vse najpomembnejše, vsekakor pa ga je vredno upoštevati.

Vrtni ležalnik je kos pohištva, ki ga je vsekakor vredno imeti, da poleti še bolj udobno preživite prosti čas.

Lahkotnost okvirja vrtnega ležalnika

Drugo merilo, ki ga je treba upoštevati, je lahkotnost okvirja, da lahko ležalnik udobno premikate z enega mesta na drugo. Seveda takšna praktična zasnova ne pomeni nujno, da bo ležalnik premalo trden. Nasprotno – tudi razmeroma lahke konstrukcije so trpežne in dandanes veliko proizvajalcev poskrbi tudi za to.

Primeren material

Prav tako ni odveč, da razmislite o materialu izvedbe. V idealnem primeru bi moral biti ležalnik odporen na raztezanje in mehanske poškodbe, pa tudi na UV-sevanje in vodo. Slednja sta običajno uničujoča dejavnika, zaradi katerih lahko nekvalitetna plastika hitro zbledi in tako izgubi prvotni videz.

Zložljiv (neobvezno)

Če je vrtni ležalnik zložljiv, ga lahko vzamete tudi na počitnice. Tak model bo seveda bolj univerzalen, čeprav se ne bodo vsi odločili za tovrstno različico. Nekoliko težji in bolj oblikovno zahtevni modeli le redko dajejo takšno možnost. Seveda pa to ne pomeni, da so slabši in ne toliko vredni nakupa, saj možnost popolne montaže oziroma demontaže ni vedno tisto, kar iščete. Kot lahko vidite, je nakup vrtnega ležalnika izbira, pri kateri morate upoštevati številne različne dejavnike, zlasti udobje takšnega pohištva in odpornost proti
uničujočim dejavnikom.

Članki iz iste kategorije: