Motor predstavlja marsikateremu Slovencu svobodo in možnost uživanja na svežem zraku. Takoj ko se spomladi začnejo lepi in toplejši dnevi, največji navdušencu že izvlečejo svoje jeklene konjičke in se zapeljejo po ozkih in vijugastih cestah Slovenije. Vsak motorist obožuje naravo in majhne slovenske kraje, do katerih pride le po neobljudenih in neraziskanih poteh.

Čeprav motor vsakdo najraje uporablja  sončnih dneh, pa se na daljših potovanjih in izletih večkrat zgodijo tudi deževni ter hladni dnevi. Za takšne dneve so nujno potrebni dobri motoristični škornji, ki bodo vsakemu motoristu omogočali varno in udobno vožnjo.

Motoristični škornji morajo biti dobro narejeni

Pri nakupu novih motorističnih škornjev, moramo biti pozorni na njihove lastnosti. Pomembno je, da so narejeni iz kvalitetnih materialov, ki bodo naše noge ščitili v vseh vremenskih razmerah. Človek je na motorju izredno izpostavljen in ravno zato je pomembno, da je izredno dobro zaščiten.

Vsi motoristični škornji morajo biti narejeni iz nepremočljive membrane, ki bo ohranjala naša stopala suha in topla. Škorenj mora biti udoben za nošenje ter se mora motoristu ali motoristki popolnoma prilegati, da omogoča udobno vožnjo in hojo. Čeprav je njihova primarna funkcija ščitenje noge med vožnjo, je bistveno, da so udobni tudi za hojo po asfaltu, saj jih imajo motoristi veliko ur na sebi. Dobri motoristični škornji so ojačani na predelu gležnja in tako še dodatno zavarujejo motorista v primeru padca. 

Dobri materiali so ključni za odlično narejeno obutev

Pri izdelavi motorističnih škornjev so na prvem mestu najpomembnejši materiali. Najbolj kakovostne blagovne znamke uporabljajo za izdelavo motorističnega škornja usnje, ki je najbolj primerno za udobno obutev. Poleg usnja pa je tu pomemben tudi poliester, ki je nameščen po celotnem notranjem delu ter guma, ki ščiti podplat.

Pri naročilu moramo biti pozorni tudi na velikost škornjev. Najbolje je, da si nogo pred nakupom izmerimo, saj nam bodo tako izkušeni prodajalci najbolje znali svetovati in priporočiti, katera številka motorističnih škornjev bi bila najprimernejša za naše potrebe. Ko bomo dlje časa nosili škornje in bomo že vedeli, katera številka nam najbolj ustreza, jih bomo lahko naročili tudi preko spleta, kjer so cene za kupca bolj dostopne in prijazne.

Ali veste da so avtomobilski žarometi sestavljeni tudi iz projekcijskih modulov. Ti imajo različne premere objektiva, možnosti namestitve in funkcije osvetlitve.

Članki iz iste kategorije: