Uporabimo streho avtomobila za prevoz prtljage

Prevažanje večjih predmetov na strešnih nosilcih je veliko bolj priročno, kot pa če imamo prenatrpano notranjost vozila. Na nosilce je mogoče tudi namestiti kovčke, ki so različnih dimenzij. Lahko pa kombiniramo kovček z drugimi elementi, kot so nosilci za smuči, kolesa ipd. Za prevoz smuči je priporočljivo, če uporabljamo nosilce za smuči, ki so izključno namenjeni prevozu vsaj štirih parov smuči.

Na trgu obstajajo številni nosilci za smuči, ki imajo različni pritrjevalni mehanizem.

Strešni nosilci so vsestranski

Vsak avtomobil ima omejeno prostora v prtljažniku. Razen v primeru, da si lastimo poltovornjak s kesonom, bomo vedno dokaj omejeni z zmožnostjo prevoza prtljage. S strešnimi nosilci pa lahko prevažamo raznovrstne predmete, kot so pohištvo, športne pripomočke in še mnogo več. Nameščene jih lahko pustimo tudi dalj časa, če veliko potujemo in pogosto potrebujemo dodaten prostor za prevažanje večjih in manjših predmetov.

Nosilci za smuči za avtomobil

Pot v gore ali hribe je pogosto dokaj zahtevna. Svoje vozilo moramo imeti opremljeno s primerno zimsko opremo, kot so zimske gume ter po potrebi imeti tudi verige. Enako pomembna pa je organizacija prostora oziroma prtljage. V visokogorske kraje se vsako leto odpravi mnogo ljudi z namenom smučanja. Tako morajo s seboj prinesti smuči ter drugo športno opremo, ki pa jo je dokaj nerodno prevažati v prtljažniku. Veliko boljša rešitev so nosilci za smuči, saj na njih lahko namestimo smuči različnih velikosti. Za prevažanje snežnih škornjev in druge obutve ter oblek pa je idealno, če imamo na strehi še strešni kovček. Tako imamo zelo veliko prostora na razpolago za prevažanje raznovrstne opreme za smučanje, bordanje ipd.

Akumulator za avto

Povprečna življenjska doba avtomobilskega akumulatorja

Če hočete vžgati svoj avtomobil ne glede na vreme, mora biti akumulator za avto v dobrem delovnem stanju. Povprečna doba takšne naprave je 5 do 7 let. Dobro je, da komponento zamenjate ob preteku tega obdobja. Pametno je, da ob tem veste, katere vrste avto akumulatorjev so danes najbolj iskale in najbolj učinkovite.

Članki iz iste kategorije: