Umetno izbrano božično drevo naj čim bolj spominja na pravo

Umetna božična drevesa so vam na voljo v številnih različicah

Umetna božična drevesa so zaradi številnih vzrokov pa tudi prednosti vse bolj priljubljena. Umetno drevesce boste zagotovo uporabili večkrat, obenem pa boste dobro poskrbeli tudi za samo okolje. Sodobno zasnovana umetna drevesa za božič so videti veliko elegantnejša pa tudi debelejša. Na videz so videti kot povsem prava drevesa.

Sicer pa je umetno božično drevo še toliko bolj dobrodošla izbira, ker od vas ne zahteva prav nobene posebne nege. Tako vam ni treba posebej razmišljati o tem, kje točno ga boste postavili, da v neposredni bližini ne bo preveč odpadlih iglic.

Različni modeli umetnih božičnih dreves

Umetna božična drevesa so vam na voljo v številnih različicah. Med seboj se predvsem razlikujejo po materialu, barvi, višini in še po nekaterih drugih lastnostih. Umetna jelka je lahko na primer izdelana iz polivinilklorida ali pa iz polipropilena. Obstajajo tudi modeli iz litega umetnega materiala ali pa delno ulitega. Prav tako vzorci iz mehkega PVC materiala.

Umetna božična drevesa s stojali
Umetno božično drevo z belo zlatimi okraski

Zaželena višina umetnih dreves znotraj prostorov je nekje med 0,5 do 5 metrov. Mini možnosti so na primer zaželene za postavitev na mizo ali na kakšno drugo podobno površino. Sicer pa je najboljša možna izbira velikosti drevesa za stanovanjske objekte nekje med 1,5 in 2 metra. Višja umetna božična drevesa so seveda primernejša za javne prostore. Ulične različice takšnih dreves v višino lahko dosežejo tudi do 20 metrov.

Barvni odtenek za umetno božično drevesce

Barva božičnega drevesca iz umetnega materiala je lahko različna. Večina modelov je v tradicionalni zeleni barvi. Ljubitelji nestandardnih dreves pa imajo raje druge barvne odtenke. Umetna božična drevesa so vam tako na voljo tudi v rdečem, modrem, rumenem, vijoličnem odtenku.

Video: Kako izbrati najboljše umetno božično drevo

Iglice na umetnih drevesih so prav tako lahko različne gostote. Nekateri imajo veliko raje nekoliko daljše iglice, da drevo izgleda kot borovec. Sicer pa na takšna drevesa lahko postavite različno dekoracijo, na primer storže, okraske, igrače.

Najcenejše umetno božično drevo

Omenili smo, da so umetna božična drevesca lahko narejena iz najrazličnejših materialov. Ne nazadnje je drevesce lahko narejeno tudi iz papirja. Takšno je zagotovo najcenejše, preprosto in dovolj hitro pa si ga lahko izdelate kar sami.

Članki iz iste kategorije: