Trgovina na spletu kot odlična priložnost za vzpostavitev donosnega posla

Izdelava spletnih trgovin

Dandanes trgovina na internetu zagotovo predstavlja odlično priložnost za vzpostavitev uspešnega ter donosnega posla. Zavedati pa se je treba, da je konkurenca med spletnimi prodajalci zelo ostra. Ravno zato je potrebno spletno trgovino opremiti z nekaterimi najpomembnejšimi funkcionalnostmi. Le na takšen način imate možnost uspeti.

Sicer pa so vam osnovne funkcionalnosti spletne trgovine najverjetneje znane. V prvi vrsti mora biti spletna stran urejena ter lepa, preprosta za uporabo in seveda kar se da učinkovita. Omenjeno je torej le gola osnova, ki pa žal ne zadošča za največji možen uspeh. Poskrbeti boste morali namreč še za nekatere podrobnosti. Te pa na konkurenčnem trgu odločajo o uspešnem poslovanju na spletu.

Mobilna funkcionalnost spletne trgovine

Na prvo mesto je smiselno uvrstiti mobilno funkcionalnost. Pri tem ne mislimo samo na nadvse uporabno zanimivost, temveč tudi na nujno funkcionalnost. Ta namreč lahko izjemno vpliva na same prodajne rezultate. Zavedati se morate, da vse več uporabnikov po spletu brska prav preko svojih mobilnih naprav. Prav tako izjemno hitro narašča odstotek tistih, ki se za nakup izdelkov ali storitev odločajo preko mobilnega telefona ali tablice.

Mobilna funkcionalnost spletne trgovine
Izdelava spletne trgovine mora zajemati tudi mobilno verzijo

Žal pa statistika kaže na izjemno porazno prilagodljivost spletnih trgovin v povezavi s tem. Več kot tretjina potencialnih kupcev pa neprilagojeno spletno stran mobilnim napravam zapusti. Posledično se obrnejo na konkurenčne prodajalce.

Brezplačna poštnina kot še ena velika prednost e-trgovin

Vaša e-trgovina bo zagotovo uspešneje poslovala, če boste svojim kupcem omogočali brezplačno poštnino. Skoraj 90 odstotkov spletnih kupcev na prvo mesto postavlja pomembnost brezplačne poštnine. V tem primeru izberejo tudi več izdelkov, posledično zapravijo več, kot bi sicer.

Glede na omenjeno, je torej brezplačna poštnina zagotovo zelo smiselna ideja za vse spletne prodajalce.

Učinkovita predstavitev izdelkov v spletni prodajalni

In kaj na online trgovini dejansko vodi do odločitve za sam nakup? Zagotovo so to opisi ter slike oziroma fotografije izdelkov. Predstavitev izdelkov ter storitev mora biti zato vrhunska. Le na takšen način lahko dosežete bistveno več potencialnih kupcev.

Ne nazadnje lahko z odlično in učinkovito predstavitvijo izdelkov v nakup prepričate tudi obiskovalce spletne trgovine, ki sicer niso posebej zainteresirani za nakup. Lahko torej rečemo, da kakovostna predstavitev omogoča izboljšanje konverzije.

Članki iz iste kategorije: