Različne vrste poceni kartuš za naš tiskalnik

Poceni kartuše kompatibilne izvedbe

V današnji ponudbi opreme za tiskalnike, je možno opaziti nekaj različnih vrst kartuš. Temu je tako, saj originalne ali OEM izvedbe niso vedno najbolj zaželene. Temu v večini primerov doprispeva visoka cena, ki ni optimalna za količinsko tiskanje dokumentov in slik. Zato na trgu obstajajo različne poceni kartuše, ki se med seboj razlikujejo po različnih lastnostih. To pa nam omogoča, da optimiziramo način tiskanja ter prihranimo pri pisarniških stroških na kratki in dolgi rok. Tako je dobro, če poznamo prednosti različnih vrst nadomestnih kartuš, saj bomo tako lažje izbrali najboljšo izvedbo za svoje namene.

Poceni kartuše kompatibilne izvedbe

Kompatibilne kartuše se uporabljajo zelo pogosto

Ko zmanjka barve v kartušah, ki so prišle s tiskalnikom, večina uporabnikov kupi nadomestne kartuše. Te so narejene z namenom, da nadomestijo originalne. Po izgledu so dostikrat popolnoma enake ali zelo podobne originalnim. Proizvajajo jih različna podjetja, ki želijo uporabnikom različnih znamk tiskalnikov ponuditi alternativen način tiskanja.

Poceni kartuše kompatibilne izvedbe so tako ugodne za nakup in imajo vgrajene različne izboljšave. Te izboljšave so lahko:

  • Večja kapaciteta barve
  • Možnost ponovnega polnjenja
  • Bolj učinkovita poraba barve

Obnovljene kartuše so zelo ekonomične

V ponudbi različnih spletnih trgovin je možno pogosto opaziti reciklirane ali obnovljene kartuše. Te se izdelane iz originalnih kartuš, ki so bile zavržene. Različni proizvajalci obnovijo ohišje ali sestavijo ohišje na novo iz dobrih delov. To poceni kartuše, saj ni potrebno celotne enote ponovno izdelati. 

Lahko bi rekli, da so omenjene kartuše idealna izbira za ljudi, ki bi radi prihranili denarna sredstva pri nakupu pisarniških potrebščin. Obenem pa se tako tudi ohranja okolje, saj ni potrebno obremenjevati okolja z izdelavo plastike in drugih komponent.

Ponovno napolnjene kartuše

Ponovno napolnjene kartuše so daleč najcenejša možnost izmed vseh. To so poceni kartuše, ki so lahko OEM ali kompatibilne izvedbe. Proizvajalec jih ponovno napolni, preveri delovanje, ter jih nato spravi v promet.

Ker plačamo samo barvo, je nakup omenjenih kartuš zelo ugoden. V večini primerov je nadomestna barva dovolj za tiskanje dokumentov. Ni pa primerna za profesionalno rabo.

Zakaj niso originalne kartuše poceni?

Proizvajalci tiskalnikov morajo zagotoviti, da njihove kartuše in tonerji izpolnjujejo določene zakonske predpise. Poleg tega pa se morajo prepričati, da bodo popolnoma združljive z njihovimi tiskalniki. Tako so omenjene kartuše narejene iz vrhunskih komponent ter napolnjene z barvo visoke kvalitete. To pa podraži nakup barv za naš tiskalnik. Seveda so originalne kartuše najboljše za uporabnike, ki želijo najvišjo kakovost in zanesljivost delovanja tiskalnika. Niso pa primerne za pogosto tiskanje.

Na spletni strani www.toner123.si lahko zasledimo različne kartuše za tiskalnike znanih proizvajalcev. Poleg tega pa na spletni strani lahko kupimo tudi veliko osnovnih pisarniških potrebščin, ki nam bodo olajšale vsakodnevno delo.

Za zaščito pomembnih podatkov ne zadostuje mesečno kloniranje diska, temveč tedensko. Več o tem si preberite v članku z naslovom “Redno kloniranje diska zaščiti vse pomembne podatke“.

Članki iz iste kategorije: