Profesionalna krema za nego tetovaže za daljši obstoj barv

Zaščitna in negovalna krema za nego tetovaže

Naše telo različno prenaša tetoviranje. Zelo redko katero prenese tetoviranje brez iritacije, srbenja in pordelosti. Pomembno je, da z nego s kremo za tetovaže, začnemo že zgodaj. Najbolje je, da vsaj v treh tednih po tetoviranju.  V kolikor ste se pred kratkim tetovirali, nočete pa hoditi po trgovinah, lahko kremo naročite kar prek spleta.

Globinska nega in zaščita kože

Profesionalna krema za nego tetovaže preprečuje brazgotinjenje in nastanek strij na področju tetovaže. Kožo ohranja elastično in prožno. Zaradi protivnetnih sestavin ne prihaja do pordelosti, nevzdržnega srbenja in rdečice.

Krema za nego tetovaže vsebuje karitejevo maslo, vazelin, ...
Krema za nego tetovaže ohranja kožo elastično in prožno

Ker se ne praskamo, ne poškodujemo barvila v koži. Posledično se z uporabo kreme za nego tetovaže, koža pravilno in lepo zaceli. Tetovaža je kot eno z nami, nikjer ni nepravilnosti ali izstopajočega dela zaradi brazgotinjenja. 

Bolj izrazite barve in poudarjena tetovaža

Vsakodnevna uporaba kreme pripomore k preprečevanju brazgotinjenja. Tetovaža več let ostane enako izrazita, obstojna, poudarjena in živa. Mesto tetovaže ne ostane občutljivo na dotik, saj ga krema globinsko neguje in zaščiti. Prepreči tudi neželene vplive sonca na tattoo.

Slednji zaradi zaščite pred žarki UVA in UVB, ne zbledi, se ne naguba in se ne postara prehitro. Prepreči tudi povešanje kože zaradi otrdelosti. Z negovalno kremo koža ostaja elastična, barvilo pa jo zgolj polepša in ne otežuje.

Aktivne in negovalne sestavine kreme za tetovaže

Zaščitna in negovalna krema za nego tetovaže vsebuje karitejevo maslo, vazelin, polidatin, kakavovo maslo in mandljevo olje. Vse tri sestavine so naravne, delujejo protivnetno in vlažilno. Obenem pa:

  • Delujejo antialergijsko in antibakterijsko,
  • Globinsko regenerirajo kožne celice,
  • Preprečujejo izsušitev,
  • Kožo negujejo, hranijo in pomlajujejo.

Preprečevanje nastanka strij in nepravilnosti na koži

Strije in druge nepravilnosti na koži nam povzročaje neugodje in sram. Z visokokakovostno kremo za nego tetovaže, lahko mažemo tudi druge dele kože. Negovalne sestavine v negovalnem sredstvu namreč aktivno delujejo tudi na strije in pripomorejo k zmanjšanju njihove opaznosti. Strije z dnevno uporabo sredstva postopoma bledijo in postajajo praktično neopazne.

Tetovaža je odprta rana, ki potrebuje posebno nego

Tako kot so strije nepravilnosti na koži, je tudi tetovaža anomalija,ki potrebuje posebno nego.  Ker je na dotik občutljiva, jo je potrebno dodatno negovati. Z vsakodnevno uporabo vlažilne kreme, občutljivost postopoma izginja. Možnost infekcij in brazgotinjenja postopoma bledi. Barve pa ostanejo intenzivne in žive.

Članki iz iste kategorije: