Priljubljenost in nošenje polo majic

Klasična polo majica

Nekoč so bile polo majice znak skorajda znak snobovstva. Na voljo so bile v manj nosljivih barvah, na sebi pa so imele majhen logotip aligatorja. Dandanes pa ta vrsta majic lahko predstavlja odlično kombinaciji, ki  združuje uglajenost klasične srajce ter sproščenost povsem navadne majice. Pri izbiri polo majice je zlasti pomembno, da vam je popolnoma ulita. Ne sme vam biti ne prevelika, ne premajhna, ne preozka in niti ne preširoka. Šiv na rami polo majice mora biti natanko na robu ramena in nič nižje ali višje.

Polo majice na trg postavljajo številne blagovne znamke. Če vam modeli določenega proizvajalca ne ustrezajo, potem preverite še druge. Slej ko prej vam bo uspelo najti ustrezno polo majico. 

Klasična polo majica 

Za klasične polo majice je značilno, da so zadaj nekoliko daljše kot spredaj. Sicer pa je večina majic polo rezana normalno, torej so povsod enake dolžine. Pri izbiri bodite zlasti pozorni na to, da majica ne bo daljša od sredine žepov vaših hlač.

Dobro izbrano polo majico boste tako lahko nosili zunaj in zatlačene za hlače. Pazite tudi na to, da so rokavi polo majice ravno prav oprijeti. Ne izberite popolnoma oprijete majice in niti ne preveč ohlapne. Rokavi majice polo praviloma segajo do sredine bicepsa in poskrbijo za lep oprijem roke. Tesno oprijete roke ne izgledajo ravno najlepše. 

Samostojno noseča polo majica 

Eno od ključnih pravil pri nošenju polo majic je, da je nikoli ne smete nositi spodaj pod drugim kosom oblačila. Polo majica velja za izjemno vsestranski kos oblačila, ki se lahko uporabi tudi za korporativna darila. Namenjena je zlasti za prosti čas, a ne smete je nositi spodaj. Polo majica se namreč nosi izključno samo kot samostojni kos oblačila.

Pazite tudi na to, da pri nošenju polo majice ne boste imeli odpetih vseh gumbov. Polo majica ima najpogosteje po tri gumbke. Nekatere tudi po dva ali štiri. Pravilo je, da ne sme biti odpetih preveč gumbov. V nasprotnem primeru bo V izrez videti preglobok, kar navadno ni preveč mikavno. Na polo majici prav tako ni dobro nositi preveč vidnih napisov. S tem bi namreč v veliki meri izničili uglajenost majice, ki sicer velja za eno od najbolj priljubljenih majic pri nas in tudi drugje po svetu. 

Članki iz iste kategorije: