Preudarno izbrana motocross oprema

Motocross oprema

Nekatera motocross oprema je obvezna. Sem vsekakor sodi čelada. Prav vsaka čelada pa ne sodi na vsako glavo, zato je treba biti pri izbiri še toliko previdnejši in zahtevnejši. Primerno velika čelada za motocross omogoča pravilno uporabo. Na glavi vam takšna oprema ne sme plesati, po drugi strani pa vam ne sme biti niti pretesna.

Izjemno vlogo pri motoristični čeladi ima vložek pod školjko. Ta v primeru padca oziroma nesreče absorbira energijo ter prepreči hujše in najhujše poškodbe. Pomembno je tudi to, da prav nikoli ne kupujete že rabljene navadne ali jet čelade.

Motoristične hlače in jakna

Oprema za motocross praviloma vključuje tudi posebno vrsto hlač ter jakne. Motoristična oblačila morajo biti zasnovana tako, da vam pri morebitnem padcu preprečujejo hujše poškodbe. Kakovostne jakne za motocross imajo zaščito všito na komolcih, ramenih ter na hrbtu. Zaščito imajo prav tako všite hlače, in sicer na kolenih ter na boku.

Motoristične hlače
Motoristične hlače

Še preden ponovno ali pa prvič na sploh sedete na svoj motor, dobro preverite celotno opremo. Izjemno pomembna je njena dobra ohranjenost.

Motoristična obutev

Kakovost motocross obutve je pomembna, saj vam takšna oprema pomaga zaščititi stopala in gležnje. Najbolje je, da je takšna obutev čim bolj robustna, ojačana ter izdelana iz najtrpežnejših materialov. Pri izbiri ne smemo pozabiti preveriti, ali ima nedrseč podplat.

Video: Najboljša motoristična obutev

Na trgu vam je na razpolago različna motoristična obutev. Izbirajte med tistimi, ki vam najbolje ugajajo. Pri tem vam lahko dobro svetujejo strokovno podkovani in izkušeni prodajalci.

Moto obutev vam je na voljo v izjemno različnih oblikah. Izbirate lahko med racing motorističnimi škornji, potovalnimi motorističnimi škornji, čoper obutvijo, motocross škornji.

Članki iz iste kategorije: