Povečajmo kapaciteto prevažanja prtljage s strešnimi nosilci

Strešni nosilci razbremenijo notranjost vozila

Dandanes ima večino novih vozil dokaj velik prtljažni prostor. Kljub temu pa hitro napolnimo notranjost avtomobila z raznovrstnimi predmeti, ki jih nujno potrebujemo pri daljših potovanjih. Tako nam zmanjka prostora za manjše in večje kose prtljage, brez katerih si potovanja ne moremo privoščiti. To težavo pa lahko rešimo s strešnimi nosilci. Te so namenjeni prevažanju večjih predmetov na strehi našega vozila kot so kolesa, čolni, smuči. Na njih pa lahko tudi pritrdimo strešni kovček v katerega je možno pospraviti manjše kose prtljage.

Strešni nosilci razbremenijo notranjost vozila

Prevažanje prtljage na strehi razbremeni notranjost vozila. Tako lahko vse večje in manjše predmete prevažamo na strehi našega avtomobila. S tem pa zagotovimo boljšo zračnost in več prostora v kabini. To olajša vožnjo predvsem na dolge razdalje.

Strešni nosilci in kovček
Strešni nosilci nam omogočajo uporabo strešnega kovčka

To pa zato, ker se potnikom ne bo potrebno stiskati med vso prtljago. Obenem pa je sama vožnja veliko bolj varna. Leteči predmeti znotraj vozila lahko povzročijo veliko materialne in osebne škode. Če pa je vse varno pritrjeno na strehi, ni možnosti nastanka poškodb vozilu in potnikom.

Nosilci naredijo naše vozilo vsestransko

Dandanes lahko zasledimo ogromno dodatkov za strešne nosilce. Tako imamo možnost prevažati tudi večje in bolj nerodne tovore. Kolesa, čolne, omare in podobne stvari lahko varno prevažamo na strehi našega vozila.

Video: Univerzalni strešni nosilci

Seveda moramo pri tem paziti na največjo dovoljeno težo, ki jo premore naše vozilo. Obenem pa moramo upoštevati največjo nosilnost samih nosilcev na strehi. V vsakem primeru pa nosilci spremenijo našega jeklenega konjička v vsestransko prevozno sredstvo.

Nevarno prtljago lahko prevažamo na strehi

Prevažanje različnih ostrih predmetov in orodij ima lahko dokaj uničujoč učinek na notranjost našega vozila. Hitro se zgodi, da ponesreči potrgamo preprogo, popraskamo plastiko na armaturni plošči, ali poškodujemo sedeže. To zniža vrednost našega vozila za dokaj veliko mero. Če pa nevarne stvari prevažamo na strešnih nosilcih, pa te nevarnosti ni. Pomembno je, da prtljago na strehi primerno zavarujemo, saj med vožnjo ne sme opletati. 

Za prevažanje nekaterih predmetov potrebujemo prikolico. Z nosilci pa lahko večino teh predmetov prevažamo na strehi. Tako se izognemo najemu prikolice ali dodatnih vozil, če se selimo v novo nepremičnino, odpravljamo z družino na izlet ipd. To pa nam močno zniža stroške, saj prihranimo veliko denarnih sredstev.

V strešni kovček lahko pospravimo občutljive predmete

Strešni nosilci nam omogočajo uporabo strešnega kovčka. Sam kovček lahko kupimo v različnih velikostih in oblikah. V vsakem primeru nudi varno in prostorno okolje za prevažanje raznovrstne prtljage. Ta pa je lahko tudi bolj občutljive narave, saj kovček nudi popolnoma varno okolje do katerega ne morejo dostopati vlaga, umazanija ter sončni žarki.

Članki iz iste kategorije: