Zabavne in edinstvene miselne igre Metulji je razvil večkrat nagrajen proizvajalec igrač SmartGames, ki že 25 let izdeluje inovativne igrače za otroke, s pomočjo katerih otroci razvijajo različne veščine, potrebne za reševanje zapletenih logičnih izzivov. 

Otroške miselne igre Metulji so zasnovane v obliki kompaktne in prenosne igralne plošče, ki spominja na drsno sestavljanko, saj otroci premikajo posamezne ploščice po kvadratkih in tako sestavljajo sličice, ki so prikazane v knjižici. Igralna ploskev je namenjena le za enega igralca, zato se lahko otroci nad šestim letom starosti samostojno igrajo in za igro ne potrebujejo soigralcev. Igralna ploskev vključuje 48 izzivov, ki si sledijo po težavnostnih stopnjah.

Prenosna drsna sestavljanka kot popolna otroška potovalna igrača 

Ker so miselne igre Metulji izdelane iz kompaktnih materialov, pri čemer ima igralna ploskev višje robove in zato ploščice ne morejo zdrsniti iz okvirja, so idealne za igranje med potjo v avtu ali za samostojno igranje v katerikoli situaciji. Igralna ploskev s predalom za shranjevanje ploščic je majhna in lahka, zato jo lahko otroci pospravijo v nahrbtnik.

Miselne igre Metulji kot idealna priložnost za učenje
Miselne igre Metulji proizvajalca igrač SmartGame

Drsna sestavljanka kot idealna priložnost za učenje 

Izzivi sestavljanja ploščic s sličicami na igralni plošči so predstavljeni v knjižici, kjer si otrok ogleda sliko, nato postavi ploščice v kvadratke v začetni položaj in prične s sestavljanjem, dokler niso sličice v kvadratkih razporejene tako, kot nakazuje slika v knjižici.

Video prikazuje kako se igra miselna igra Metulji

S strateškim načinom drsenja kosov po igralni ploskvi lahko otroci ustvarijo slike lepih metuljev. Z igranjem pridobijo veščine, ki jim pomagajo razrešiti izziv ter hkrati pridobijo boljši prostorski vpogled

Kako poteka sestavljanje sličic na igralni ploskvi?

Najprej otrok postavi ploščice s sličicami na zgornji strani tako, kot je navedeno v knjižici, nato pa ploščice premika po ploskvi tako, da drsijo iz enega kvadratka v drugega. Na igralni ploskvi je vedno en kvadratek prazen, zato da se ploščice lahko premikajo. Otrok ploščic s slikami ne sme dvigniti in premakniti v drug kvadratek, saj jih lahko premika le s drsenjem. Igranje na drsni sestavljanki se zaključi, ko igralec ustvari popolne in simetrične metulje. 

Otroška miselna igra Metulji je na voljo za nakup v spletni trgovini z otroškimi igračami na naslovu chebeltza.com. Tu je v kompletu drsne sestavljanke priložena še igralna knjižica s slikovnimi izzivi in rešitvami na zadnjih straneh.

Članki iz iste kategorije:

    Brez objav.