Obiščite kamnoseštvo in opremite notranjost in zunanjost hiše s kamnitimi izdelki

Kamnoseštvo za zunanjost hiše

Za bolj naraven videz svoje hiše ali stanovanja obiščite kamnoseštvo, kjer najdete širok nabor zunanjih in notranjih okenskih polic, stopnic, talnih in stenskih oblog, kuhinjskih in kopalniških pultov, vratnih okvirjev, šankov, izdelkov za letne kuhinje, kaminov, stebrov, korit in tuš kadi. Prednost nakupa pri kamnoseštvu je v tem, da imate vse kamnite izdelke narejene povsem po meri.

Dvignite kvaliteto svojega stavbnega pohištva  s kamnom

Kvalitetne okenske police za znotraj ali zunaj so narejene iz naravnega kamna. Za razliko od plastičnih polic, so kamnite odporne na vse vremenske razmere in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Notranje okenske police izbiramo v skladu z notranjo opremo in pohištvom.

Zunanje kamnite police pa v kombinaciji s fasado, okni in kamnom, ki je položen po tleh. Navadno se v kamnoseštvu zunanje police izberejo iz porfirja ali granita, ki sta izjemno odporna na vsa temperaturna nihanja in na vse vremenske razmere.  V kamnoseštvu lahko tudi prosite, da se police obrežejo ali obdelajo v različnih ravneh za bolj bogat in zanimiv videz.

Zunanje kamnite stopnice, ki ne drsijo pozimi

Izbiro zunanjih kamnitih stopnic, ki ne drsijo, opravite s pomočjo strokovnjakov v kamnoseštvu z izkušnjami. Zunanje stopnice namreč zaključijo videz hiše, obenem pa so najbolj uporabljena pohodna površina. Zaradi tega morajo biti kamnite stopnice ujemajoče se barve s fasado in okni, obenem pa morajo biti nedrseče. Pravo kamnoseštvo vam bo svetovalo izbiro kamna z žagano, peskano, štokano ali pa žgano obdelavo površine. Samo z obdelavo kamna lahko pozimi preprečite padec po stopnicah. Najprimernejši materiali, kot svetuje kamnoseštvo so:

  • Granit,
  • Porfir,
  • Kvarcit,
  • Trši apnenec,
  • Marmor,
  • Peščenjak.

Notranje in zunanje talne in stenske obloge

Kamen je najprimernejša talna obloga, saj prenese tako vlago, kot tudi toploto. Kamnite obloge se uporabljajo v domovanjih, kjer je tudi talno gretje. Kamen se namreč prijetno segreje in dlje ohranja temperaturo, kot jo na primer vinil. Za notranje talne in stenske obloge, kamnoseštvo svetuje vse vrste naravnega kamna.

Kamnoseštvo za notranjost hiše
Kamnoseštvo se uporablja tudi v notranjosti hiše

Ne glede na izbran material, je življenjska doba vsake položene obloge dolga. Zunanje talne in stenske obloge pa so narejene iz kamna, ki je obdelan, da ne drsi, obenem pa  je bolj grobega videza, kot obloge v notranjosti hiše. Zunanje stenske obloge so tako lahko narejene iz materialov z grobo obdelavo površine z lomljenjem ali celo peskanjem.

Članki iz iste kategorije: