Kapsule s kurkumo za obogatitev vaše prehrane

Kurkuma kapsule z odličnim učinkom

Kako obogatiti svojo prehrano na naraven način? Kateri prehranski dodatki so najbolj primerni za to? Dandanes imate zagotovo na izbiro številne prehranske dodatke oziroma tako imenovano super hrano, zato lahko med njimi vsakdo poišče pravega zase glede na lastnosti, ki jih ima. Med njimi so vsekakor tudi kurkuma kapsule, s katerimi lahko obogatite svojo prehrano s kurkuminom, snovjo, ki jo najdemo v tej rumeni začimbi in ki ima veliko različnih pozitivnih učinkov.

Kurkumin – snov, ki jo najdemo v kurkumi

Kurkuma velja za starodavno začimbo, ki se tradicionalno uporablja marsikje, predvsem pa v Indiji. Brez nje si tako ne moremo predstavljati indijske kuhinje. Slednji daje tako značilen vonj, predvsem pa barvo – je namreč značilno rumene barve, s katero obarva tudi vso drugo hrano, ki pride v stik z njo. Vendar pa je kurkuma zagotovo veliko več kot le začimba. V njej najdemo snov kurkumin, iz katerega izdelujejo tudi kurkuma kapsule.

S kurkuma kapsulami lahko obogatite svojo prehrano
Kurkuma kapsule pomagajo pri izboljšanju prebave

V kurkumi sicer najdemo le do 3 % kurkumina ali še celo nekoliko manj, zaradi česar bi jo morali pojesti res veliko, da bi imela na nas kakšen poseben učinek. Ker praha kurkume ne moremo jesti ravno na žlico, si lahko pomagamo s prehranskim dodatkom, ki vsebuje kurkumin. Njegov učinek je namreč veliko večji, če ga jemljemo samostojno oziroma v obliki prehranskega dodatka. Tako bomo lahko kar se da najbolje izkoristili njegove pozitivne učinke.

Kakšne pozitivne učinke ima kurkumin?

Kurkumin, ki ga vsebujejo kurkuma kapsule, ima kar nekaj pozitivnih učinkov, zato se ga lahko jemlje kot prehranski dodatek ali dopolnilo. Nič čudnega, če vemo, da se kurkuma kot začimba uporablja že več tisočletij, torej gre za naravni dodatek. Najbolj znani učinki kurkumina so:

  • izboljšanje prebave,
  • pomirjanje vnetnih procesov,
  • izboljša zdravje kože,
  • poskrbi za večjo odpornost imunskega sistema,
  • vpliva na delovanje živčnega sistema,
  • skrbi za bolj zdrave sklepe (prav tako kot mineral MSM).

Kurkuma kapsule z odličnim učinkom

Pri tem je zelo pomembne, kakšne kurkuma kapsule izberete. Od tega, kako kakovostne bodo, bo namreč odvisen tudi njihov učinek. Oziroma je ta odvisen od vrste in kakovosti kurkumina, ki je v njih.

To je tudi razlog, zakaj je bolje jemati kurkuma kapsule kot kurkumo v prahu, saj pri tej težje veste, za kako kakovosten kurkumin gre in kakšna je njegova vsebnost. Poleg tega pa se ta v takšni obliki hitreje razgradi. Zaradi tega je tudi manj učinkovit.

Ste čebelar in potrebujete čebelarsko tehtnico s katero boste izmerili potrebno količine medu in cvetnega prahu, da čebele uspešno pripravite na zimo? Potem si preberite članek na temo čebelarska tehtnica.

Članki iz iste kategorije: