Kako izbrati najprimernejša očala

Vrhunska očala

Ko se vam kar čez noč pojavi potreba po očalih, je vsekakor pomembna prava izbira. Le ustrezno izbrana očala vam bodo ponujala učinkovitost pri delu pa tudi v domačem okolju. Ne nazadnje pa se boste s takimi očali počutili veliko bolj samozavestno in tudi udobno.

Pri izbiri novih očal zato bodite ne nazadnje še posebej pozorni na ustrezne okvirje. Na prvem mestu boste morali upoštevati svojo dioptrijo. Pri tem je ključnega pomena, da vam okvirje pomagajo izbrati strokovnjaki, torej optiki.

Tip okvirjev za očala glede na vašo obliko obraza

Očala bodo veliko bolje delovala na vas, če boste torej izbrali najustreznejši okvir. Ta se lahko najbolje izbere, če pri tem upoštevate obliko svojega obraza. Če imate na primer ovalen obraz, potem vam bo pristajala skoraj vsaka vrsta okvirja.

Moderna očala
Izberite očala ki vam bodo pristajala

Vseeno pa ne posegajte po prevelikem ali staromodnem okvirju. Še najbolje se vam bodo podala oglata ali tako imenovana aviator očala.

Izbira očal glede na vaš tip kože

Očala boste še toliko ustrezneje izbrali, če boste upoštevali še tip svoje kože. Če je vaša polt svetla, preizkusite očala z lahkotnejšimi kovinskimi okvirji ali okvirje s pridihom jantarjeve ali rožnate barve.

Video: Trgovina z očali Moj optik

Če pa je vaša polt temnejša, so za vas zagotovo najboljša izbira srebrni, zlati in celo prozorni okvirji.

Za črnopolte ljudi so najustreznejša očala s kovinskimi okvirji. Barvo polti lahko najlepše dopolnjuje barva jantarja.

S primernimi očali do modnega udobja

Primerno izbrana očala bodo kazala tudi na to, kako veliko vam pomeni moda. Izberite očala s tankim ali prozornim mostičkom, če so  vaše oči nekoliko bolj skupaj. Tako boste videti bistveno modernejši. Daljši nos bo videti precej krajše z okvirji, pri katerih je mostiček postavljen nekoliko nižje.

Izjemno pomembno je, da se oblika vašega obraza dovolj dobro sklada z obliko izbranih okvirjev. Takšna očala vam bodo vrhunsko pristajala – in to ne glede na vaš modni slog.

Udobje za uporabnika očal

Izjemnega pomena pri nošenju očal ima tudi samo udobje. Optik vam bo pri nakupu novih očal preveril, ali je širina in dolžina na obeh straneh ter okoli ušes pravilna. Pazite, da ne boste izbrali očal, pri katerih bi se spodnji rob dotikal ličnic in na ta način dražil vašo kožo. To bi bila za vas med nošenjem zagotovo sila neudobna situacija.

Članki iz iste kategorije: