Izbira primernega gostovanja spletne strani

Gostovanje spletne strani

Še preden se podate v iskanje najboljšega ponudnika za gostovanje spletne strani, si najprej vzemite nekaj trenutkov in dobro razmislite tudi o tem, kaj točno sploh potrebujete. Če je vaša spletna stran majhna in osebna, zagotovo ne potrebujete namenskega strežnika, tako kot bi ga potrebovali, če bi imeli spletno trgovino z zelo veliko prometa.

Ena od možnosti je denimo, da si izberete gostovanje v skupni rabi. V tem primeru si torej več strank in spletnih strani deli isti strežnik. Deljena oblika gostovanja spletnih strani velja za najbolj preprosto obliko gostovanja. Ta je tudi cenovno najbolj dostopna in primerna predvsem za tiste, ki šele začenjate s preprostimi spletnimi stranmi, od katerih seveda ne pričakujete prav visokega prometa.

Ko bo vaš spletna stran zrastla v nekoliko bolj komplicirano ali pa ko se vam bo na njej močno povečal promet, pa je seveda čas za razmislek o tem, da bi si morda omislili VPS strežnik ali namenski strežnik.

VPS hosting ali VPS gostovanje

VPS bi lahko prevedli kot navidezni zasebni strežnik. Predstavlja torej nekakšno kombiniramo opcijo med skupnim gostovanjem ter namenskim strežnikom. Strežnik je v tem primeru razdeljen na virtualne strežnike. Ti delujejo kot povsem neodvisni oziroma samostojni namenski strežniki.

Gostovanje spletne strani
Gostovanje spletne strani s pomočjo VPS hostinga

VPS stranke pa si strežnik še vedno delijo, a imajo na njem precej več prostora. Najpomembneje pa je, da takšno gostovanje spletne strani omogoča tudi bistveno večji nadzor v primerjavi s tistim s skupnim načrtom hostinga oziroma gostovanja.

Email in neomejeno gostovanje

V povezavi z gostovanjem spletnih strani boste spoznavali najrazličnejše pojme oziroma besedne zveze. Med drugim tudi na primer neomejeno gostovanje in email gostovanje.

Kako deluje gostovanje e-pošte?

Neomejeno gostovanje je odlična izbira za spletne začetnike ter za spletne strani na WordPress tehnologiji. Takšna oblika gostovanja na spletu je opremljena z zelo hitro tehnologijo, prav tako z neomejenim prostorom in neomejenim številom e-mail predalov.

Email gostovanje pa je zanimivo predvsem za vsako majhno, srednje pa tudi večje podjetje, ki potrebuje e-mail naslov na lastni domeni. Ob tem velja omeniti še reseller gostovanje spletne strani in hiper gostovanje. Reseller je na primer namenjeno za vse spletne agencije, oblikovalce, razvijalce pa tudi za tiste, ki imajo v lastni večje število strani na spletu.

Članki iz iste kategorije: