Enostavno računanje plodnih dni in hitra zanositev

Računanja plodnih dni s pomočjo lekarniškega ovulacijskega testa

Za hitrejšo in brezskrbno zanositev je lažje, če prepoznate plodne dni in jih pravilno izračunate. Začetek računanja plodnih dni prilagodite telesnim znakom ovulacije in preprostemu ovulacijskemu izračunu. Na ta način bodo spolni odnosi brezskrbni in s tem se bo znatno povečala možnost zanositve.

Preprosta enačba za zanositev

Obstaja preprosti izračun plodnih dni, ki bo ves postopek zanositve zelo poenostavil. Najprej morate preračunati, kako dolg je vaš menstrualni ciklus in koliko dni na mesec imate menstruacijo.

Računanja plodnih dni in spremljanja telesnih znakov ovulacije
Poznamo različne metode za računanje plodnih dni

Če ste za menstrualni ciklus določili 28 dni, trajanje menstruacije pa 6 do 7 dni, je ovulacijski dan 14 dan v tem 28 dnevnem obdobju. Vaši najbolj plodni dnevi so tako 13., 14. in 15. dan menstrualnega ciklusa. V tem času je možnost zanositve največja.

Računanje s pomočjo lekarniškega ovulacijskega testa

Bolj preprost in zanesljiv način računanja plodnih dni je s pomočjo lekarniškega ovulacijskega testa. Ovulacijski test kupite, ga pomočite v urin in počakajte na rezultate. Test bo preučil stopnjo luteinizirajočega hormona (LH) v urinu. Višja, kot je stopnja luteinizirajočega hormona (LH) v urinu, bližje je ovulacija.

Video: Zdravje žensk – nareditekoledar ovulacije

Raven hormona je najvišja 24 do 36 ur pred sprostitvijo jajčeca iz jajcevoda. V kolikor imate tedaj nezaščitene spolne odnose, bo možnost zanositve izjemno velika. Priporočljivo je, da imate v času ovulacije čim več nezaščitenih spolnih odnosov, saj boste tako lažje zanosili.

Drugi načini povečanja plodnosti

Dejstvo je, da morate za zanositev biti čim bolj sproščeni. Sproščeni in srečni pari imajo večjo možnost za zanositev, saj na njihovo telo vpliva manj stresa. Manj kot doživljajo stresa, nižji je stresni hormon, višji je hormon sreče in višja je možnost za nosečnost. Povečanje možnosti zanositve dosežete tudi s pomočjo drugih načinov sprostitve:

  • Meditacija,
  • Joga,
  • Antistresne dihalne vaje,
  • Sprehodi,
  • Plavanje,
  • Povečanje števila spolnih odnosov z doseganjem orgazma,
  • Veliko skupnih trenutkov s partnerjem.

Bodoči starši morajo biti čim bolj sproščeni v družbi drug drugega. Priporočljivo je, da preživljajo veliko skupnega časa doma in drugje. Spolni odnosi pa morajo biti čim bolj razigrani in sproščeni, saj boste tako lažje dosegli oploditev. Sproščeni spolni odnosi skupaj z računanjem plodnih dni prinašajo dobre rezultate.

Dodajanje prehranskih dopolnil za dvig spolnih hormonov

V prehrano je priporočljivo dodajati tudi kvalitetna prehranska dopolnila, ki vplivajo na delovanje imunskega sistema in na raven spolnih hormonov. Poleg računanja plodnih dni in spremljanja telesnih znakov ovulacije, je priporočljivo, da par dodaja prehranska dopolnila v prehrano vsaj tri mesece pred začetkom truda za zanositev.

Članki iz iste kategorije: