Eden izmed najbolj pomembnih mineralov za človeško zdravje

Magnezij je izredno pomemben za pravilno delovanje skoraj vseh organov v človeškem telesu

Človeško telo je kompleksen stroj, ki potrebuje veliko različnih hranil za pravilno delovanje. Tako je magnezij eden izmed glavnih mineralov, ki ga potrebujemo za razvoj mišic, delovanje živčnega sistema, nadzor krvnega pritiska ipd. Pomembno vlogo pa ima tudi pri ohranjanju delujočega imunskega sistema. Veliko ljudi pa se ne zaveda, da naše telo shranjuje velik del omenjenega minerala v kosteh. Ostalo pa se shranjuje v mišicah, različnih tkivih in tekočinah v telesu. Res pa je, da ga mnogim ljudem primanjkuje, saj je prisoten samo v nekaterih vrstah hrane.

Prehranska dopolnila z magnezijem so izredno učinkovita

Najboljša odločitev za ohranjanje zdravega telesa je raznovrstna in kakovostna hrana. Na žalost pa tudi tako ni vedno možno dobiti vseh mineralov, ki jih potrebujemo. To je še posebej res za mikromineral, kot je magnezij. Ta je prisoten v špinači, indijskih oreščkih, zeleni zelenjavi, bučkinih semenih ipd. Človeško telo pa potrebuje magnezij, da ohranja primeren nivo energije, zdravje živčnega sistema, zdravje žilnega sistema ipd.

Video: Babe’s Vitamins magnezij

Če nam primanjkuje magnezija, nam to lahko povzroči nemalo težav. Te lahko prepoznamo po nizki stopnji energije, bolečinah v mišicah, visokemu krvnemu pritisku, nepravilnemu bitju srca ipd. Te vzroke pa je najlažje odpraviti tako, da jemljemo magnezij kot prehransko dopolnilo.

Magnezij je mikromineral

Ker človeško telo potrebuje dokaj malo dnevnega vnosa magnezija, se ta šteje kot mikromineral. To pomeni, da ga potrebujemo zaužiti približno 100 mikrogramov na dan.

Babe's Vitamins magnezij
Magnezij znamke Babe’s Vitamins

Kljub temu je magnezij izredno pomemben za pravilno delovanje skoraj vseh organov v človeškem telesu. Poznan je tudi kot eden izmed mikromineralov, ki so ključni za zdravje vsakega posameznika. Med te štejemo tudi fosfor, kalcij, kalij in druge.

Kosti potrebujejo magnezij in kalcij

Kalcij je splošno poznan, kot mineral, ki ga potrebujejo kosti. To je res, vendar je magnezij tudi zelo pomemben. Temu je tako, saj omogoča pravilno oblikovanje kosti. Obenem pa tudi poveča kostno maso, kar se opazi v močnejših kosteh pri moških in ženskah. Večja kostna masa pa zniža možnost nastanka osteoporoze, težav s sklepi ipd. 

Najbolje je magnezij pridobiti s prehrano, vendar kot prej omenjeno, to ni vedno možno. Prehranska dopolnila so velikokrat najboljši način, da telesu zagotovimo primerno količino hranilnih snovi. Priporočljivo je uživanje dopolnila kakovostnih blagovnih znamk, kot je Babe’s vitamins. Tako si bomo zagotovili optimalno zdravje, neglede na naša leta.

Glavoboli in migrene so povezani s primanjkljajem magnezija

Človeški možgani so izredno kompleksen stroj, ki delujejo preko nevrotransmitorjev oziroma nevronskih prenašalcev. Te pa, če nimajo primernih surovin za svoje delovanje, lahko povzročijo nemalo težav. Tako se pojavijo težave v razmišljanju, mentalni ostrini, glavobolih in migrenah. 

Magnezij prežene utrujenost

Utrujenost, slabost in nizek nivo energije so lahko povezani s prenizkim nivojem magnezija. Seveda se moramo pri tem zavedati, da ni nič narobe, če smo od časa do časa utrujeni, saj je to popolnoma normalen pojav. Težava nastane, če smo neprestano utrujeni. Za to je lahko odgovorna prenizka raven magnezija v telesu. Primerna prehrana in prehranska dopolnila pa nam lahko hitro vrneta energijo in dobro počutje. 

Seveda je vedno pomembno, da uživamo dopolnila kakovostnih proizvajalcev. Tako bomo poskrbeli, da telesu nudimo vitamine in minerale, ki jih ne dobimo v redni prehrani.

Članki iz iste kategorije: