Drsna steklena vrata so nujna komponenta lepega ambienta

V nekaterih prostorih je še posebej pomembno, da uredimo čudovit vhod in že z vrati naredimo dober vtis na svoje obiskovalce. V takšnih primerih se gotovo dobro obnesejo drsna steklena vrata, ki s svojimi odlikami prepričajo tudi mnoge zahtevnejše uporabnike.

Pojavljajo se recimo v mnogih trgovinah in drugih poslovnih prostorih, pa tudi v javnih in zasebnih ustanovah, v kakšnih hotelih, kongresnih centrih in še kje. Povsod tam torej, kjer moramo goste res navdušiti. Na srečo nam takšna vrata dajejo vse potrebno za odličen učinek.

Predvsem se lahko dobro prilagodimo vsaki situaciji. Pametno je vrata dobro prilagoditi svojemu namenu, tako vizualno kot tudi funkcionalno. To nam omogočajo prilagodljivi avtomatski mehanizmi, ki upravljajo delovanje vrat, estetsko vrednost pa dosegamo s čudovitimi steklenimi površinami, ki jih lahko poljubno oblikujemo.

Od vrat veliko pričakujemo pri redni uporabi, pa tudi na dolgi rok, zato se je treba odločiti za zanesljive rešitve, ki nas ne bodo pustile na cedilu. Ne pozabimo še na redno vzdrževanje vrat, da bodo ta res brezhibno delovala skozi ves čas uporabe.

Imamo torej kar zahtevno nalogo, ko se odločamo za kakovostna vrata za svoje prostore. Čisto možno je, da se bomo odločili za izdelavo vrat po meri ali pa vsaj za prilagoditev kakšnih domiselnih vrat, saj to praviloma ponuja najboljše učinke za zahtevne kupce.

Na voljo imamo različne prilagoditve, ki se v praksi odlično obnesejo, seveda pa tudi pri uporabi še lahko vplivamo na to, kakšen učinek bodo vrata naredila na obiskovalce.

Drsna steklena vrata poskrbijo za dober prvi vtis

Če imamo za prioriteto oblikovanje lepega ambienta, potem bodo imela drsna steklena vrata gotovo zelo pomembno nalogo. To je namreč nepogrešljiv estetski element, ki je hkrati tudi odločilni faktor pri oblikovanju dobrega prvega vtisa.

Prav vrata so namreč tista, s katerimi se najprej srečamo, ko prispemo do objekta in vstopimo v prostor. Če naredimo z vrati dober prvi vtis, imamo odlično izhodišče za to, da s celotnim ambientom obiskovalce povsem navdušimo.

Drsna steklena vrata se odlično vključijo v sodobno arhitekturo

Ravno zato se v tej vlogi pogosto uporabljajo steklena vrata. Ta imajo kar nekaj povsem funkcionalnih prednosti, a najprej prepričajo z ličnim izgledom, ki se lepo poda v vsako okolje. Takšna vrata so nepogrešljiva v mnogih poslovnih prostorih, v hotelih in kongresnih centrih, kjer je moderna steklena arhitektura nasploh izredno priljubljena. Ni nujno, da gre za kakšna napredna avtomatska vrata ali sploh vrata na drsnih vodilih, pogosto se predvsem kot notranja vrata uporabljajo tudi običajna krilna vrata, izdelana iz stekla.

Pomembno je to, da naredimo dober vtis že z izgledom vrat. Tu drsna steklena vrata omogočajo različne prilagoditve, saj lahko steklo poljubno obdelamo. Površinska obdelava omogoča pripravo čudovitih vizualnih učinkov, na vrata lahko vgraviramo poljubna sporočila ali vzorce, lahko jih tudi obarvamo, zameglimo ali kar prelepimo s kakšnimi barvitimi motivi. Tu imamo proste roke, zato lahko vedno pričakujemo čudovit učinek.

Drsna steklena vrata morajo tudi dobro delovati

Lep vizualni učinek bo gotovo navdušil obiskovalce, a poskrbeti moramo za to, da jih ne bo navdušenje zapustilo, ko dejansko pristopimo k vratom. Še posebej, če gre za avtomatska drsna vrata, pri katerih pričakujemo brezhibno samodejno delovanje. Tu smo zelo pozorni na razne detajle, ne le na to, da se lahko vrata sama odpirajo in zapirajo.

Drsna steklena vrata pogosto opravljajo zelo pomembno nalogo

Kvalitetna drsna vodila so zelo cenjena, v kombinaciji z zanesljivim električnim pomikom omogočajo neslišno in povsem tekoče delovanje vrat. Avtomatska vrata imajo lahko različne načine delovanja in jih lahko upravljamo na različne načine – najbolj značilno je samodejno odpiranje in zapiranje s pomočjo senzorja gibanja, a lahko delujejo tudi na gumb, na kartico ali čip, tudi na prepoznavo obraza ali kretenj. Tu je ogromno možnosti, ki se bodo dobro obnesle, a v vsakem primeru se drsna steklena vrata pri svojem delovanju zanašajo na kakovostna drsna vodila in učinkovit električni pogon.

Za brezhibno delovanje drsna steklena vrata potrebujejo vzdrževanje

Z dobro izbiro lahko torej dobimo drsna steklena vrata, ki bodo na obiskovalce naredila odličen vtis, hkrati pa bodo tudi brezhibno delovala. A to velja le za nova vrata, ki ustrezajo zadostnemu kakovostnemu standardu.

Pogosto se pojavijo težave zaradi obrabe ali poškodb, torej moramo biti še posebej pozorni na to, kako bodo avtomatska drsna vrata delovala na dolgi rok, če jih bomo redno uporabljali.

Upoštevati moramo recimo že to, da bo treba takšna vrata temeljito čistiti. Steklena vrata so lahko s tega vidika kar zahtevna, saj se poznajo vsi odtisi in druge sledi, ki se preko dneva nabirajo na steklu. Če želimo na vsakega obiskovalca narediti dober vtis, morajo biti vrata povsem čista.

Še več pozornosti namenjamo električnemu pogonu in drsnim vodilom. Gibljive komponente zahtevajo podmazovanje, pogon je treba sproti vzdrževati in redno pregledovati. Poškodbe se lahko pripetijo tudi pri vodilih ali na vratnih krilih.

Da bodo drsna steklena vrata dobro delovala, je treba to pravočasno nasloviti, po možnosti že s preventivo. Za to skrbijo pogodbeni vzdrževalci in serviserji avtomatskih vrat.

Članki iz iste kategorije: