Do mlajšega videza z kremo proti gubam

Dandanes lahko storimo veliko, da izgledamo mlajše in bolj zdravo. Koža na našem obrazu lahko hitro prične kazati posledice stresa, onesnaženega okolja, prevelike izpostavljenosti soncu ipd. Tako postane zgubana, izsušena ter razdražljiva. Koži pa lahko ponovno nahranimo in navlažimo, če uporabimo kremo proti gubam. Vedno pa je priporočeno, da kupimo kremo, ki uporablja čimbolj naravne sestavine, saj bomo tako zagotovili najbolj optimalne rezultate.  Dejstvo je, da če pravilno poskrbimo za svojo kožo, lahko močno povečamo odpornost, zgladimo gube in povečamo proces zdravljenja naše kože.

Vlaženje kože izboljša njeno zdravje

Najbolj pogosti učinek, ki jo ima krema proti gubam je ta, da navlaži kožo. Tako omogočimo, da se zgladijo gube in odpravijo druge kozmetične nepravilnosti. To je tudi razlog, da kreme dostikrat vsebujejo vodo v kombinaciji z različnimi olji in drugimi sestavinami, kot so proteini in voski. 

Različne kreme proti gubam in tonik za lica imajo v glavnem vlažilni učinek. Seveda je odvisno od proizvajalca, vrste kreme ter potrebe naše kože, vendar lahko ob redni in pravilni uporabi kakovostne kreme opazimo izboljšavo tona, teksture in drugih področij našega obraza, vrata in rok.

Sestavine, ki izboljšajo zdravje kože

Vsaka krema proti gubam je drugačna, vendar velikokrat lahko zasledimo sledeče sestavine:

  • Izvleček zelenega čaja

Zeleni čaj je izredno učinkovit pri pospeševanju zdravljenja poškodb kože, ki jih povzroči sonce. Zeleni čaj je tudi bogat vir polifenolov, ki veljajo za zelo potentne antioksidante.

  • Vitamin A

Vitamini so ključni za ohranjanje elastičnosti in prožnosti kože. Različni produkti lahko vsebujejo tudi različne vitamine, kot je vitamin A, ki dokazano zavira staranje in olajša simptome razdraženosti.

  • Hialuronska kislina

Hiluronska kislina je naravna substanca, ki jo lahko naše telo proizvede v omejenih količinah. Njena naloga je, da ohranja vlažnost in pomaga pro produkciji kolagena. Poleg tega pa ima tudi sposobnost obnavljanja tkiva in druge pozitivne lastnosti, če so zraven dodatni vitamini.

Pravilna uporaba kreme hitro pokaže pozitivne rezultate

Dejstvo je, da ima vsaka oseba drugačno kožo. To pomeni, da ima tudi različne potrebe. Ni vedno nujno, da v prvo kupimo kremo, ki bo najboljša za nas. Tukaj je izredno pomembno, da si vzamemo čas in poslušamo, kaj nam pravi naše telo.

Če upoštevamo navodila uporabe kreme, se izogibamo stresu in sladkorju, potem bomo skoraj zagotovo pozdravili gube, ki se pokažejo na naših rokah, licih, čelu in drugje. Odlično ponudbo krem, mazil in serumov lahko najdemo na spletni strani www.lux-factor.com.

Želite izboljšati imunski sistem? Potem si preberite članek “Kapsule s kurkumo za obogatitev vaše prehrane“.

Članki iz iste kategorije: