Cev za zalivanje je nepogrešljiva na vsakem dvorišču

V vročih poletnih dnevih prija vsaka dobra osvežitev, ne le prijetno ohlajena pijača, ampak tudi osvežitev iz pršilne cevi. Cev za zalivanje se ne uporablja le za lastno osvežitev, ampak z njo največkrat zalivamo vrt in okolico hiše, peremo avtomobile, pretakamo vodo in drugo. Na deželi verjetno ne obstaja domačije, ki ne bi imela cevi za takšne ali drugačne namene.

Cev za zalivanje se v vročih poletnih jutrih ali večerih redno uporablja, saj se jo ljudje v sušnih dnevih poslužujete zato, da zalivate svoje vrtnine in zelenice. S pomočjo posebnih nastavkov na koncu cevi imate možnost zalivanja z raznimi pršilkami ali curki. V kolikor vam za zalivanje primanjkuje časa, si lahko omislite namakalne naprave ali naprave za namakanje, ki samodejno sprožijo in ustavljajo namakanje vrta.

Cev za zalivanje pospravite na nosilce

Pri nakupu novih cevi lahko izbirate med različnimi nosilci, na katere cev za zalivanje po uporabi pospravite. Nekatere cevi je možno kupiti v kompletu skupaj z nosilci. Cevne nosilce lahko namestite na steno. Po vsaki uporabi se cev nanje navije, tako da je pospravljena ter zaščitena pred morebitnimi močnimi sončnimi žarki in poškodbami, kot so razni rezi in udarnine, ki cev predrejo.

Zelo praktična so koluta s koleščki, na katere se cev za zalivanje navija in odvija. Koluta so izredno lahka in se zlahka prestavljajo iz enega konca vrta na drug konec. S pomočjo ročice cev enostavno navijete in jo zlahka pospravite, saj s pomočjo koles nosilec enostavno odpeljete na varno mesto. 

Vsaka cev za zalivanje ima rok uporabe

Najpogostejša uporaba cevi je za zalivanje vaše zelene okolice. Da si to opravilo olajšate lahko zavijete v najbližjo tehnično trgovino in nakupite razne nastavke za cevi, s katerimi lahko zalivate na različne načine, cevi podaljšujete in jih nameščate na različne pipe. Cev za zalivanje je možno dobiti v različnih premerih in dolžinah, lahko pa izbirate tudi med različnimi barvnimi kombinacijami.

Kot vsaka uporabna stvar ima tudi cev za zalivanje rok uporabe. Cevi so zelo občutljive na vse ostre udarce in visoko vročino. V kolikor jo redno pospravljate na nosilce in hranite na ustreznem mestu, potem jo boste lahko še dolgo uporabljali.


Gnojilo za trato

Redno in primerno gnojenje trate

Če hočemo imeti lepo, gosto in dovolj temno zeleno travo, morate trati omogočiti dovolj hranil skozi celo leto. Z gnojenjem se praviloma prične zgodaj spomladi. Tedaj se uporablja gnojilo za trato z več dušika ter s počasnim sproščanjem.

Članki iz iste kategorije: