Želite spodbuditi čute svojega dojenčka in mu tako omogočiti razvojno prednost?

Če je vaš odgovor DA, vam ponujamo razvojni pripomoček v obliki igrače, po katerega so naši starši doslej hodili v tujino. Igrača Žirafa Sophie, ki je na voljo v več kot 40 državah sveta in se prodaja že več kot 50 let, z njo pa je bilo zadovoljnih že na milijone staršev, je torej končno na voljo tudi pri nas – in to po izjemno ugodni ceni 17,90 EUR!

arrow

Žirafa Sophie je več kot igrača - je razvojni pripomoček!

Želite svojemu dojenčku ponuditi igračo, izdelano iz naravnega materiala? Imate dovolj igrač, ki se težko čistijo? Hočete igrače z dodano vrednostjo, ki nimajo zgolj funkcije igre, temveč so koristne tudi v drugih pogledih?

Pozabite na cenene kitajske igrače, ki ne upoštevajo otrokovega razvoja. Pozabite na precenjene igrače, ki za veliko ceno ponujajo premalo. Ne kupujte zakompliciranih igrač, ki veliko obljubljajo, vendar se za njih izkaže, da so neuporabne in preveč zapletene. Odgovor je na dlani: tu je žirafa Sophie!

Žirafa Sophie je razvojni pripomoček v obliki igrače, ki:

 • je izdelan v Evropi in v skladu z evropskimi predpisi in zakonodajo glede varnosti igrač, zato je popolnoma varen;
 • je izdelan iz naravnih materialov;
 • je pobarvan s popolnoma varnimi jedilnimi barvami;
 • je oblikovan v skladu s spoznanji o otrokovem najzgodnejšem razvoju;
 • upošteva dojenčkove potrebe;
 • dojenčka spodbuja k raziskovanju;
 • se enostavno čisti.

Berite dalje in preverite, kako lahko z Žirafo Sophie svojemu otroku omogočite zgolj najboljše!

Ste bili s prednostmi Žirafe Sophie že seznanjeni preko člankov v revijah, namenjenih staršem oziroma vzgoji? Ste se z njenimi lastnostmi spoznali ob predstavitvi v televizijski oddaji? Vam je ta neverjetni razvojni pripomoček priporočila prijateljica, katere dojenček ga že uporablja? V tem primeru nikar ne odlašajte in naročite Žirafo Sophie tudi za svojega dojenčka!

Najceneje v Sloveniji - 17,90€

 

Naroči zdaj

Kako boste z Žirafo Sophie spodbudili razvoj svojega otroka?

Žirafa Sophie je idealna prva dojenčkova igrača, saj pomaga pri razvoju vseh njegovih čutov in spretnosti, zaradi česar je prodajna uspešnica že več kot 50 let.

Razvoj fine motorike Žirafa Sophie meri 18 centimetrov, ima dolg vrat in noge ter je zaradi izdelave iz naravnega kavčuka lahka. Dojenček jo tako enostavno prime in jo ponese bliže k sebi, torej se lahko že pri nekaj tednih samostojno odloča, s čim se želi igrati. Oprijem je enostaven in prilagojen velikosti dojenčkove dlani in prstov. Sprva bo dojenček Žirafo Sophie za vrat ali nogo zgrabil v pest, ko se pričnejo pojavljati bolj prefinjene vrste prijemanja (vključno s pincetnim prijemom) pa ga bo oblika tega domiselnega razvojnega pripomočka spodbujala k bolj precizni fini motoriki. Tako bo dojenček razgibal prste in se učil usklajevanja njihovega natančnega gibanja s svojimi željami. Žirafica

Vid Dojenčkov vid ob rojstvu še ni popolnoma razvit, saj slabo zaznava barve in globino – zaznane vidne informacije njegovi možgani še ne znajo pretvoriti v trodimenzionalno barvno sliko. Da bi spodbudili vidno dojemanje, mu moramo ponuditi čim več vizualne stimulacije s pomočjo barvnih kontrastov, za kar Žirafa Sophie skrbi s temnimi pikami na telesu. Te pritegnejo otrokov pogled in ga vabijo k raziskovanju, saj jih tudi pri ležanju v posteljici izjemno hitro opazi. Ob interakciji z Žirafo Sophie ima dojenček vedno znova na voljo spodbudo za razvoj vida.

Sluh Sluh je eden najbolje razvitih dojenčkovih čutov, saj otrok še pred rojstvom, spoznava zvoke. Ob rojstvu dobro prepozna glas matere, ki ga je slišal tudi v maternici. Dokler je bil v trebuščku, je ves čas poslušal tudi zvok bitja materinega srca, zato je dobro navajen na to, da določeni zvoki pomirjajo. Eden takšnih je tudi zvok Žirafe Sophie. Ta je odraslim predvsem zabaven, na dojenčkova lica pa ne bo privabil nasmeha zgolj zaradi tega – zvok ob stisku Žirafe Sophie je zanj prijeten, poleg tega pa postane hitro tudi eden izmed tistih prepoznavnih zvokov, ki ga pomirjajo. Prijem in stisk Žirafe Sophie mu zaradi prepoznavnega zvoka pove, da je na varnem.

Okus Dojenčki so se še pred rojstvom naučili preko plodovnice zaznavati okuse, zato imajo ob prihodu na svet že razvito svoje mnenje o tem, kaj jim je všeč – sladko, slano, grenko, kislo. Žirafa Sophie je izdelana iz kavčuka, tako kot cuclji na stekleničkah in tolažilne dude, torej nima posebnega okusa, ki bi posegal v razvoj spoznavanja okusov preko materinega mleka ob dojenju. Ravno nasprotno: Žirafa Sophie pomaga pri razvoju zaznavanja z usti! Pri dojenčkih predstavlja zaznavanje z usti enega razvojno najbolj pomembnih načinov zaznavanja sveta, saj imajo v ustih izjemno razvite čutilne celice. Ravno zaradi tega dojenčki vsako stvar nesejo v usta in jo spoznavajo preko okušanja z usti. Žirafa Sophie pri teh zaznavah pomaga, saj je ravno pravšnje oblike in dovolj lahka, da jo dojenček sam nese do ust in jo grizlja ter žveči.

Vonj Zaradi izdelave iz 100% naravnega kavčuka ima Žirafa Sophie poseben vonj, zaradi katerega jo dojenček takoj prepozna med drugimi igračami, hkrati pa ta vonj zanj ni moteč. Že novorojenček namreč prepoznava svojo okolico po vonju in dokazano je, da z vonjanjem nezmotljivo prepozna tako vonj materine kože kot njenega mleka. Tudi pomočjo vonja se torej ustvarja vez med materjo in dojenčkom, ki ji strokovnjaki za neonatalni razvoj s tujko pravijo »bonding«. Da na ta edinstven proces povezovanja ne bi vplivali, moramo torej dojenčku nuditi igrače, ki vanj ne posegajo z intenzivnim vonjem.

Dotik Koža je človekov največji čutni organ, saj prekriva celotno telo. Dojenček preko kože zaznava prijetno in neprijetno oziroma mehko in trdo, toplo in hladno, udobno in neudobno … Žirafa Sophie mu vedno znova zagotovi prijetne občutke in s tem občutek varnosti in ljubezni, saj je iz mehkega kavčuka, ki na otip spominja na materino kožo. Tako se otrok ob dotikanju Žirafe Sophie izjemno hitro pomiri in pozabi na negotovost.

So vas prednosti Žirafe Sophie prepričale?

DA, želim, da je tudi mojemu dojenčku na voljo igrača, ki spodbuja razvoj!

Edinstven nastanek Žirafe Sophie

Žirafa Sophie oziroma »Sophie la Giraffe« velja v deželi nastanka Franciji za kultno igračo, saj je na voljo že preko 50 let, v lanskem letu pa so prodali celo več Žiraf Sophie kot je bilo novorojenčkov. Nastala je 25. maja 1961, torej na dan, ko godujejo Sofije – od tu tudi njeno simpatično originalno ime, ki pa ga pri nas marsikdo ljubkovalno spremeni v Zofka ali Zofi.

Žirafa Sophie je ob svojem nastanku veljala za eksotiko, saj so se otroci do tedaj igrali z igračami v podobi domačih živali, ne pa z igračami, ki so upodabljale predstavnike širnih afriških savan. A eksotika ni bila namenjena sama sebi: g. Rampeau, strokovnjak za izdelavo igrač iz kavčuka, se je odločil za žirafo ravno zaradi njene posebne oblike – dolgih nog in vratu, ki dojenčku omogočata enostaven prijem.

zirafa-sophie (4)

Žirafa Sophie - ljubljenka Hollywoodskih zvezd

Žirafa Sophie je v Franciji takoj po nastanku postala prava zvezda, saj so Francozinje hitro ugotovile, da gre za izjemni razvojni pripomoček, ki otroka hkrati pomirja – in zato ta preneha jokati. Po tem, ko se je Žirafa Sophie pojavila v filmu Trije možje in dojenček (Three Men and a Baby), pa je postala znana tudi Hollywoodskim zvezdam, ki so jo takoj vzele za svojo.

 Ko se je Žirafa Sophie pojavila na fotografijah z dojenčkom zvezdnice Kate Hudson, kasneje pa so jo opazili tudi pri drugih otrocih zvezdnikov, se je zanimanje za njo povečalo po vsem svetu. Nič več ni bila le skrivnost francoskih mater, saj se je povsod pisalo o igrači, ki je pravzaprav razvojni pripomoček – in Žirafa Sophie je postala svetovni fenomen. Že tri leta kraljuje na prvem mestu najbolj prodajanih igrač v ZDA, francoski proizvajalec Vulli pa še vedno komaj dohaja povpraševanje.

 Žirafa Sophie pa ni namenjena zgolj otrokom slavnih! Tudi vaš otrok si zasluži razvojno prednost in pomoč pri razvijanju čutov. Tudi vaš otrok je poseben in dragocen! Je najpomembnejši in zato si zasluži zgolj najboljše!

 Za razliko od mnogih drugih razvojnih pripomočkov in igrač, je Žirafa Sophie na srečo dostopna vsem. Za razliko od precenjene otroške opreme in pripomočkov, ki si jih običajno ne moremo privoščiti, je namreč na voljo za popolnoma razumno ceno.

Sophie zaupajo tudi slavni

Naroči zdaj

100% naraven in varen pripomoček za igro in razvoj!

Francosko podjetje Vulli, ki je od njenega izumitelja g. Rampeauja prevzela izdelavo Žirafe Sophie, natančne podatke o posameznih delih procesa izdelave tega razvojnega pripomočka hrani kot svojo največjo skrivnost. Znano pa je, da se postopek izdelave ni spremenil in ohranja Žirafo Sophie popolnoma naravno. Pri Vulliju se namreč zavedajo, da je za otroke najboljše zgolj tisto, kar prihaja iz narave – in za razliko od cenenih kitajskih igrač, ki jih trgovci zaradi zahtev potrošniških in zdravstvenih inštitucij vsake toliko umaknejo s polic, saj se je v preteklosti že večkrat izkazalo, da vsebujejo barve s svincem, ftalate in druge nevarne kemikalije, so pri Vulliju lahko povsem mirni. Žirafa Sophie ostaja rdečelična pegasta nagajivka z živahnimi očkami, ki prihaja v otroško posteljico kot 100% naraven razvojni pripomoček.

 Žirafa Sophie je izdelana iz 100% naravnega kavčuka dreves Hevea (kavčukovca). Sok kavčukovca, iz katerega se pridobiva naravni lateks, je edinstven material, ki ga že vse od iznajdbe uporabljamo za izdelavo pripomočkov, namenjenih otrokom – na primer za cuclje stekleničk za hranjenje dojenčkov in tolažilnih dud. Material je elastičen in vodoodporen, se preprosto čisti, ima prijeten vonj in je tudi izjemno prijeten na dotik.

 Postopek izdelave Žirafe Sophie je tradicionalen in vključuje 14 ročnih obdelav, barvana pa je z jedilnimi barvami, torej je povsem varna tako za igro kot za žvečenje. Igrača Žirafa Sophie je tako zaradi naravne neoporečnosti kot zaradi svojega oblikovanja prejela številne prestižne nagrade za oblikovanje in je večkrat postala igrača leta – tako po izboru strokovnjakov kot po izboru staršev.

Žvečenje spodbuja razvoj, pomirja in lajša izraščanje zob

Poleg tega, da Žirafa Sophie s svojimi edinstvenimi lastnostmi spodbuja dojenčkovo raziskovanje, učenje in razvoj, se je izkazala tudi kot odlična tolažilna igrača in hkrati kot grizalo, ki pomirja pri izraščanju prvih zob. Zaradi tega je Žirafa Sophie najboljša prijateljica vsakega dojenčka.

Žvulli_092irafa Sophie je mehka in spodbuja razvoj s svojo obliko, barvami ter zvokom, dojenček pa se hitro navadi njene mehkobe, ki spominja na materino kožo. Zaradi tega ga Žirafa Sophie izjemno pomirja in zaradi nje se vedno počuti varnega. Ko pričnejo dojenčku izraščati mlečni zobje, pa lahko Žirafo Sophie uporablja tudi grizalo oziroma igračo za žvečenje, saj je zaradi mehkega naravnega materiala še posebej primerna za raziskovanje z usti. Njeni rogovi, ušesa in noge so kot nalašč za blaženje bolečin ob napetih in oteklih dlesnih, skozi katere se prebijajo prvi biserčki. Ker vsi vemo, da izraščanje mlečnih zob pogosto spremlja otrokova razdraženost in slaba volja zaradi nelagodja, nemalokrat pa se temu pridruži tudi nekoliko povišana telesna temperatura, je vsaka pomoč dobrodošla – še posebej v obliki ljubkega grizala v podobi žirafe, ki jo je enostavno očistiti, torej vam otrokovo slinjenje ne bo povzročalo težav. Ne pozabite, da je Žirafa Sophie iz enakega materiala kot dude, torej je za žvečenje popolnoma varna!

Naroči zdaj

Pogosta vprašanja

 • Q.'Kako vem, da gre za originalno Žirafo Sophie?'

  A.Originalna Žirafa Sophie je proizvod francoskega proizvajalca Vulli, njeno avtentičnost pa dokazuje originalno zapakiran izdelek, referenčna številka na embalaži (nad črtno kodo) in referenčna številka na sami igrači, ki jo boste našli na sprednji nogi Žirafe Sophie.

 • Q.'Kdaj lahko dojenček prične uporabljati Žirafo Sophie?'

  A.Žirafa Sophie je odlična prva igrača, ki jo lahko otroku položimo v posteljico ali v voziček že takoj po rojstvu oziroma v prvih dneh življenja. Novorojenček se z njo še ne bo igral, se bo pa navadil njene prisotnosti in jo tako počasi začel prepoznavati, zaradi česar bo ta postala prepoznavna in mu bo tako pogosto v uteho. Za razliko od plišastih igrač, ki jih starši radi polagajo v posteljico dojenčka, vendar žal predstavljajo nevarnost zadušitve oziroma nenadne smrti v posteljici (SIDS), je Žirafa Sophie popolnoma varna, saj je izdelana iz kavčuka, ne pa tekstila.

 • Q.'Kako se Žirafa Sophie čisti?'

  A.Ker je Žirafa Sophie razvojni pripomoček, ki hkrati pomaga pri izraščanju zob in torej služi kot grizalo, je njeno čiščenje izjemno pomembno – ker jo otrok daje v usta. Nihče si ne želi širjenja mikroorganizmov, ki lahko povzročijo bolezni, zato naj bo čiščenje redno. Če želite Žirafo Sophie očistiti na popolnoma naraven način, jo obrišite s pomočjo vlažne krpe in raztopine vode ter kisa ali sode bikarbone – to sta učinkoviti naravni čistili. Prav tako je možno Žirafo Sophie obrisati s krpo, navlaženo z vodo in milnico, ali pa uporabiti čistilne robčke z dodatkom alkohola, ki zagotavljajo sterilizacijo.

Naroči zdaj

Izkušnje staršev, ki so svojim otrokom omogočili igro z žirafo Sophie:

Predstavljamo vam izkušnje staršev, ki so žirafo Sophie že predstavili svojim dojenčkom in bili nad rezultati prijetno presenečeni. Hkrati vas vabimo, da nam tudi sami sporočite svojo oceno in nam tako pomagate spoznati še več zanimivih opažanj.

(Opomba: Predstavljena mnenja so objavljena z dovoljenjem uporabnikov in predstavljajo njihovo pristno izkušnjo. Za posredovanje ocene in pozitivno mnenje navedeni uporabniki niso bili niti finančno niti kako drugače nagrajeni.)

Zagovarjam naraven pristop k vzgajanju otrok, zato ne želim cenenih kitajskih igrač, temveč priznano kakovost in naravni pristop. Žirafa Sophie je izdelana iz naravnega kavčuka, brez toksičnih primesi kemikalij, zato sem nad njo enostavno navdušena. Hčeri sem jo kupila že kar pred rojstvom, v njeni posteljici pa je že od porodnišnice dalje. Prvič je pokazala zanimanje zanjo že pri dveh mesecih in Sophie je od takrat naprej njena najboljša prijateljica – še posebej takrat, kadar rabi tolažbo.

- Ana, Ribnica

Nobena igrača me še ni tako presenetila. Zanimivo, da je najboljše prav tisto, kar se zdi na prvi pogled najbolj enostavno. Trenutno smo sicer v fazi rasti prvih zobkov, zato lahko rečem le to, da mi žirafa Sophie prihrani marsikatero neprespano noč, saj mojemu dojenčku grizljanje njegove žirafice očitno zelo pomaga pri izraščanju prvih biserčkov.

- Janja, Zagorje ob Savi

Navdušena sem! Svojemu dojenčku želim le najboljše, in Žirafa Sophie me je prepričala kot najboljša prva igrača. Priporočila mi jo je sodelavka, katere sin ima blažjo razvojno težavo, zato mu je Žirafo Sophie naročila iz tujine. In ker je bila nad njenimi učinki prijetno presenečena, sem jo na njeno priporočilo v času pričakovanja za svojega otroka kupila tudi jaz, saj je zdaj na srečo na voljo tudi v Sloveniji.

- Tjaša, Ptuj

Nagrade, ki jih je prejela Žirafa Sophie

In še mnogo drugih!

Z žirafo Sophie boste spodbudili razvoj naslednjih čutov in spretnosti svojega dojenčka

 • Vid: zaznavanje kontrastnih barv;
 • Sluh: ob prijemu žirafa zapiska;
 • Dotik: izdelana je iz naravnega kavčuka in zato mehka kot materina koža;
 • Prijem: oblikovana je za prijem v majhni dojenčkovo roko;
 • Zaznavanje z usti: oblika omogoča, da jo dojenček sam ponese do ust;
 • Žvečenje: pomoč pri bolečih dlesnih ob izraščanju zob.

Opombe prodajalca

Zaloge žirafe Sophie so omejene. V kolikor si želite zagotoviti žirafo Sophie za svojega dojenčka in mu tako zagotoviti najboljši zgodnji razvoj, vas vabimo k takojšnjemu naročilu. Ob morebitnem pomanjkanju igrače oziroma čakanju na novo pošiljko iz Francije, bo naročilo nemogoče oddati oziroma boste o pomanjkanju zaloge nemudoma obveščeni. Stenje zaloge se redno osvežuje.

DA, naročam žirafo Sophie, saj želim spodbuditi razvoj čutov svojega dojenčka.

Žirafa Sophie je izdelek priznanega francoskega proizvajalca Vulli, ki za kakovost izdelka jamči z njegovo več kot 50-letno prisotnostjo na francoskem, evropskem in tudi svetovnem trgu. Nad žirafo Sophie in njeno kakovostjo so navdušeni starši po vsem svetu, o čemer pričajo tako prodajni rezultati kot mnenja in pričanja mnogih očetov in mater – tudi Hollywoodskih zvezdnikov, ki prisegajo na blagodejne učinke žirafe Sophie.

DA, tudi svojemu otroku želim omogočiti, da preizkusi blagodejne učinke žirafe Sophie in tako razvija svoje čute.

Naroči sedaj

Vaše naročilo je 100% varno. Ker verjamemo v kvaliteto našega izdelka, vam omogočamo 30-dnevni rok vračila, brez dodatnih vprašanj in stroškov! Naši izdelki se pošiljajo iz Slovenije, prejmete pa jih največ 2 dni po naročilu.

Najceneje v Sloveniji - 17,90€

Naroči zdaj